Onze benadering van uw interieur

Ontwerpen in relatie tot je omgeving

Voor ons is een goed ontwerp één waarbij er gestreefd wordt naar eenheid. Onze ontwerpen moeten rijmen met de typologie van het gebouw, de bouwstijl en het bestaand materialenpalet. Rijmen wil niet zeggen dat een speels of accentuerend contrast niet kan. Integendeel, dit kan de eenheid juist versterken zolang dit maar iets vertelt over het groter geheel. Kortom rijmend of contrasterend, onze vuistregel is interieur te ontwerpen in relatie tot je omgeving (tot het groter geheel). Hierbij streven we zoveel mogelijk een tijdloos ontwerp of design na, zonder enkel te focussen op trends.

 

U bent verliefd geworden op een gebouw, plan of omgeving? Door ons ontwerp in relatie te stellen met deze factoren, trachten we mee te gaan in de reden waarom u net voor deze woning koos en niet een andere. De architecturale vorm/omgeving en interieur zijn namelijk onafscheidelijk.

 

Ook een sturende factor in ons ontwerpproces is de lichtinval. In tijden dat bouwoppervlaktes schaarser worden, bouwen we compacter en wordt het creëren van een gevoel van ruimte een belangrijke parameter voor elk ontwerp en een vaste meerwaarde voor uw woning.

Hoe benaderen we jouw woning?

We vullen aan

Een eerste benadering is om het ontwerp in de bestaande architectuur te integreren. We kijken naar de bestaande architectuur, volgen lijnen en vullen verder aan. Het aanwezige materialenpallet bepaalt voor een groot deel welke materialen we nog mogen toevoegen.

Het toegevoegde maatwerk lijkt een natuurlijk onderdeel te zijn van de initiële architectuur.

Hus Interieur - Portfolio - Project Schilde - Woonkamer

We schrijven een nieuw verhaal

Een tweede benadering vertrekt vanuit een eerder lege en nog in te delen ruimte.

Vele nieuwbouwwoningen bieden de toekomstige bewoner een blanco canvas, een opportuniteit om zelf een materialenpallet en lijnenspel te creëren.

Samen met de bewoner zoeken we naar een interessante vormgeving om een nieuwe solide basis te vormen voor de vele toekomstige bewoners.

Bij Hus is er steeds een reden waarom een meubel net daar begint en daar eindigt. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Wij zorgen ervoor dat het plaatje klopt!

Ontwerpen in relatie tot de klant

We trachten dikwijls lichte en ruimere woningen te creëren met plaats voor persoonlijkheid, waarbij herinneringen en belevenissen een ereplaats krijgen. Denk hierbij aan een fotomuur, schatten van op reis, mooie erfstukken, kunst, knutselwerkjes van de kinderen, maar ook een eigenwijs meubelontwerp of karaktervol materiaal. Het zijn net die dingen, die een interieur persoonlijkheid geven.

 

Evengoed staan we open voor een no-nonsense benadering. Een klant die dus zeer goed weet wat hij wil bedienen wij even graag naar mate van het mogelijke. Wij luisteren graag.

Hoe ontwerpen we een nieuw interieur rond jou?

We stellen ons onderdanig op

Heeft u een passie voor boeken? Dan zullen we deze tot hun recht laten komen in uw interieur. Zo zullen we met een discrete kast of witte structuur werken. Op die manier verdwijnt de structuur op de achtergrond en wordt ze in de omgeving opgenomen.

Het resultaat? De boeken, waar het echt om gaat, spelen nu een prominente rol in het interieur door op de voorgrond te staan. Zo staat ons ontwerp in dienst van de omgeving en persoonlijkheid van de eigenaar.

 

“Niets leuker dan te snuisteren door de boeken van de gastheer of vrouw. Het zijn de boeken die ons veel vertellen over de bewoner, veel meer dan de kast waarin deze geplaatst zijn.”

Hus Interieur - Portfolio - Toonzaalmodel - Bibliotheek
Hus Interieur - Portfolio - Badkamer

We laten ons ontwerp voor jou spreken

Een tv-meubel bekleed met Terrazzo of een tafelblad bestaande uit een eiken visgraatparket? Door materialen uit hun context te halen en te gebruiken voor andere doeleinden creëren we interessante contrasten en geven we letterlijk karakter aan uw meubel en dus interieur. Op die manier is de creativiteit van de eigenaar te meten aan de inventiviteit van het materiaal en vormgebruik. Zo is het steeds leuk om te merken dat er veel mensen rondlopen die al eens graag buiten de lijntjes kleuren.

Materialen in ons interieur

Eén van onze vuistregels: een beperkt aantal materialen gebruiken en deze in heel de woning toepassen. Op die manier creëren we samenhang in het ontwerp én de woning. Één kleur voor alle muren, inclusief plafonds met accentmaterialen in de verschillende ruimtes. Zo verbinden we alles met elkaar en creëren we eenheid.

Authentieke materialen genieten onze voorkeur, uiteraard binnen uw budget. Een aantal voorbeelden om dit aan te tonen: beton kan als materiaal even waardevol zijn als natuursteen en een dikke geborstelde fineer even authentiek als massief hout.

Met materialen kunnen we bovendien heel dankbaar eenheid creëren, accenten leggen of contrasten zetten.

Hoe brengen we kleur in jouw huis?

We spelen met contrast

Veel mensen verkiezen een clean minimalistisch en sober interieur. Een groot risico hierbij is een koud en onpersoonlijk interieur. We kunnen dit oplossen door het meubel in contrast te zetten met de onmiddellijke omgeving door gebruik te maken van kleur, een specifiek materiaal en/of vorm. Steeds met respect voor het volledige materialenpalet van de woning, samenhang blijft een basisregel.

Hus_interieur - portfolio - project Lier- vestiaire
Hus Interieur - Portfolio - Project Postel - woonkamer

We zorgen voor eenheid

Eén kleur voor alle muren, inclusief plafonds met accentmaterialen in de verschillende ruimtes creëert eenheid en verbindt de ruimtes. Een naadloze vloer die in verschillende ruimtes door loopt zorgt dat het geheel ruimer en rustiger oogt.

Eenheid scheppen wil echter niet zeggen dat we ons tot neutrale kleuren moeten beperken, ook een eigenzinnig kleurenpallet vullen we graag verder aan.

TIP! Matte tinten ogen natuurlijk en tijdloos. Deze overstijgen het concept modern of klassiek. In de materiaalkeuze worden we liefst zo snel mogelijk betrokken. Deze keuze is namelijk sterk bepalend voor de manier waarop we de vormgeving willen accentueren.